Шопоголізм чи бажання стати кращим?

Шопоголізм чи бажання стати кращим?

Відображення у дзеркалі

Чому дівчата витрачають багато грошей на одяг, косметику та інше?

Відповідь проста – кожна з нас хоче виглядати гідно. Достойно в очах коханої людини, в очах батьків, в очах друзів та колег. Але перш за все, гідно кожен із нас прагне виглядати у своїх очах.

Я веду до того, що кожна дівчина виглядає настільки красиво, наскільки вона почувається і оцінює.

Чому?

По тому, що така сутність людей – «зустрічати по обкладинці». Так завжди було, і так завжди буде. Це є закон природи. Навіть у світі тварин - самка павича вибере партнера з найшикарнішим хвостом, бджола сяде на найяскравішу квітку. Так і в житті – робоче місце віддадуть більш привабливій і добре одягненій дівчині, хлопці звернуть увагу на дівчину в гарній сукні з шикарною шевелюрою, а не в старих джинсах та мишачому хвостику. До вас будуть більш шанобливо ставитися, якщо ви добре виглядатимете. Вас поважатимуть і боятимуться. За те, що ви ставитеся до себе з повагою.

Наш зовнішній вигляд змушує нас відчувати і поводитися по-іншому. Якщо ми знаємо, що виглядаємо добре, ми відчуваємо себе впевнено і поводимося так само. Ви ніколи не звертали увагу на те, як змінюється поведінка людини та її манери залежно від того, як вона одягнена і як вона виглядає? Зверніть увагу на дівчину, одягнену в сукню! Її рухи граціозні, манери бездоганні, посмішка приваблива і ходить вона котячою ходою. Вона здатна вразити будь-якого чоловіка одним лише поглядом.

І коли ми купуємо чергову сукню – це говорить лише про наше прагнення виглядати ще краще, ще красивіше. Але іноді це переростає в таку хворобу як "шопоголізм". Це відбувається тоді, коли людина переступає якусь грань, втрачає зв'язок із реальністю у своєму прагненні стати кращим, красивішим, успішнішим. Будь-яка розсудлива людина розуміє, що успіх залежить насамперед від особистісних якостей, від саморозвитку. Але щоб вам дали можливість їх проявити, вам спочатку потрібно добре виглядати. І коли в гонитві за бездоганним зовнішнім виглядом він втрачає якийсь логічний зв'язок - зовнішність не те що переходить на перший план, вона стає сенсом життя. За великим рахунком, це відбувається тоді, коли людина своїм зовнішнім виглядом намагається компенсувати прогалини в освіті, недоліки в характері і т.д.

Зовнішність завжди грала величезну роль життя людства. Особливо, у житті жіночої статі. З одного боку – нам завжди доводиться боротися і доводити – доводити, що ти не пустушка, що ти чогось стоїш, що, крім зовнішності та гарної обгортки, у тебе є ще й освіта, багатий внутрішній світ і що ти професіонал у своїй справі. Але з іншого боку, щоб у тебе з'явилася така можливість, можливість будь-кому довести, ти повинен спочатку зацікавити. Зацікавити зовнішністю, зацікавити гарною обгорткою. У англійців є прислів'я «Чим гірше у тебе йдуть справи, тим краще ти маєш одягатися» і частка правди у цьому є. Іноді наш зовнішній вигляд говорить про нас більше, ніж слова та вчинки. Так само, як про дівчину багато що можна сказати дивлячись на довжину її спідниці і на глибину декольте, про чоловіка можна багато сказати судячи з чистоти взуття або бездоганно випрасуваної сорочці.

Одяг характеризує вас не менше ніж ваша мова, - це слова модельєра Дезіре Мейєр. Так і є, ми часто даємо людям оцінку тільки виходячи з їхнього зовнішнього вигляду. Ви ніколи не довірите ведення своїх справ неакуратно одягненому адвокату або бухгалтеру, і правда - як зможе ця людина навести лад у ваших справах, якщо вона не здатна навіть упорядкувати себе?

Безумовно, це стосується не лише одягу. Це відноситься до всього – до освіти, до довкілля, до всього. Але як би сумно це не звучало – ніхто не буде навіть намагатися розглянути красу вашої душі, якщо ви погано виглядаєте.

І коли ви, дорогі чоловіки, в черговий раз поставте питання, навіщо ми витрачаємо багато грошей на себе – на одяг, косметику, перукаря, косметолога чи манікюр – задумайтеся, чому ми це робимо? Поставте перед собою питання, кого ви хочете бачити поряд із собою – розкішну, шикарну, доглянуту, добре одягнену та впевнену в собі леді чи непоказну мишку з комплексом неповноцінності??? Відповідь очевидна.

 

 
Коментарів до статті: 4 (шт.)
Светлана 01.11.2013 в 14:09
Да, очень правильно написано. Мы одеваемся не столько для себя, сколько для того, чтоб подчеркнуть свое положение в обществе, статус. Никогда не увидите директора солидного предприятия в джинсах или спортивном костюме - он всегда одет по-деловому, с иголочки. Так же как и не увидите известную модель или актрису в старых кедах и без макияжа:)
Ольга 18.10.2013 в 01:05
Знаете, а вы правы. Не даром ведь когда у женщины не складывается с личной жизнью или с работой - она идет снимать стресс по магазинам! Ведь от нашего внешнего вида напрямую зависит наше душевное состояние!
Ирина 01.10.2013 в 09:42
Вы правы, внешний вид окружающих нас людей играет огромную роль даже в нашем собственном поведении) Человек всегда стремится соответствовать, чтоб не чувствовать себя "белой вороной"
Катя 01.10.2013 в 01:04
не зря в крупных компаниях требуют дресс-код, и как приятно к ним заходить) при этом спину хочется сразу выровнять, прихорошить себя, чтоб чувствовать уверенно)
Написати коментар
Ваше Ім'я:


Ваш коментар:Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Введіть код, вказаний на зображенні: