Сукні як головний атрибут жіночності

Плаття в підлогу як головний атрибут жіночності

Як часто Ви ставите питання, що таке жіночність? Відповідь насправді досить проста – це те, що відрізняє нас від чоловіків. Кожен з нас індивідуальний рівно на стільки, наскільки це взагалі можна в межах однієї людини, будь-якої статі. У кожного з нас своє власне сприйняття світу, власне бачення краси, характер, спосіб життя, звички та стиль одягу. І я готова сперечатися до хрипоти про особливості характеру жінок і чоловіків. Чому? Та тому, що їх просто немає! Коли кажуть, що жінки слабка стать, відразу згадується фраза Фаїни Раневської: «Слабка стать – це гнилі дошки». І я впевнена, що якщо ви всерйоз замислитеся про характер, то навіть із особистих спостережень зможете згадати не один десяток прикладів істеричності чоловіків та спокою жінок, боягузтво чоловічої статі та неймовірної сміливості жіночої. Кожен із нас творить себе сам. І немає між нами жодних відмінностей, крім згаданого вище – жіночності. <

Це саме те, що приваблює чоловіків. Це саме те, чого кожна дівчинка на підсвідомому рівні прагне від народження. Можна довго говорити про те, у чому вона проявляється. Але оскільки я хочу торкнутися конкретно теми зовнішнього вигляду, а точніше навіть теми одягу, то мені відповідь очевидна. Справжня леді визначається за наявності в гардеробі довгого плаття.

Чому? Не знаю. Є в ньому щось особливе, щось на грані магії. Будь-яка дівчина, яка одягає сукню в підлогу, ніби за помахом чарівної палички починає вести себе інакше. У неї випрямляється постава, рухи стають граціозними, на обличчі з'являється загадка, а йде вона котячою ходою. У житті іноді є речі просто не зрозумілі. Ось так і тут, ми просто почуваємося по-іншому, коли на нас одягнена довга сукня. Можливо, це закладено на рівні нашої підсвідомості, можливо, це пов'язано з нашим минулим, коли ще багато століть тому атрибутом кожної дівчини різного віку та соціального статусу була саме довга сукня.

З інтервалом кожні 5-10 років ми чуємо від наших мам і бабусь одну й ту саму фразу «мода повертається». У принципі так воно і є. Але якщо багато хто з вас скаже, що сукні в підлогу повернулися в моду порівняно недавно, я знову готова сперечатися!  Чому? Та тому, що вони з неї не виходили. Так, можливо, вони не були настільки широко популярні, як зараз, але поставте собі просте питання – яка довжина суконь, які мають виражати нашу жіночність на мільйон відсотків? Зараз я маю на увазі сукні, в яких ми виходимо заміж або відвідуємо особливі урочистості. Правильно, всі ці сукні при найбагатшому розмаїтті кольорів та фасонів мають довжину в підлогу. Звідси народжується нове питання - то чому ж, милі панянки, з цим завданням не може впоратися повсякденне плаття?! Дуже може. Нам не потрібно шукати привід для вираження своєї істинної краси, ми можемо підкреслювати свою жіночність щоразу, коли хочемо цього.
Тому щоразу, коли я чую про те, що сукня в підлогу це модно, перше, про що хочеться сказати, що це насамперед красиво. Жіночність ніколи не вийде із моди. Це класика.

 
Коментарів до статті: 0 (шт.)
Написати коментар
Ваше Ім'я:


Ваш коментар:Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Введіть код, вказаний на зображенні: