Вишиванка у сучасному гардеробі

Вишиванка - несправедливо забутий предмет гардеробу сучасних українок

Українська красуня у вишиванці

Вишиванка в образі сучасної дівчини

Красива вишиванка

Почавши сьогодні свій звичайний робочий день - з переглядів модних блогів, нових look-ів, я якось абсолютно чітко і несподівано для себе зрозуміла, чого дійсно не вистачає в моєму гардеробі - вышиванки.< /p>

Ні, я не побачила її на фото, не побачила навіть її подібності в якомусь модному образі. Просто згадалося, просто захотілося. Знаєте, як спогади спливають у пам'яті якимись яскравими спалахами світла, ніби ілюстрації до цікавої кольорової книги, так і в моїй пам'яті зовсім випливла вишиванка. Предмет жіночого гардеробу, несправедливо забутий багатьма сучасними українськими дівчатами.

Ще минулого століття наші бабусі та прабабусі носили вишиванки – як предмет національної гордості, як атрибут української культури. Цей одяг – символ духовності українського народу, у кожному виробі свій неповторний орнамент, і не просто набір красивих візерунків, а цілий «символічний код» - нев'янучого життя, кохання, добробуту... кожен вкладав у нього свої духовні цінності. ;

Чому ж сталося так, що в сучасному гардеробі у більшості з нас не знайшлося місця для цієї чудової, приголомшливої краси блузи – вишиванки? Сьогодні, коли відповідь на запитання щодо патріотизму кожного з нас, кожної сучасної дівчини була настільки очевидною, ми просто не маємо права обійти увагою традиційний український костюм. І нехай це буде вишиванка в сучасній інтерпретації, нехай вона буде одягнена під джинси, головне, щоб вона подобалася вам і була втіленням вашої гордості своєю нацією.

Так чи інакше, революція на кожному залишає свій відбиток. Нація згуртувалася, люди стали ближчими, добрішими, сильнішими, вільнішими. Але найголовніше – люди стали гордими. Гордими за свою націю, за свій безстрашний народ, за козаків, які віддали своє життя за нашу з вами свободу, гордими за своїх красунь-українок, які були надійною опорою для своїх героїв.

Дівчата, українки, носіть вишиванки, вишивайте весільні рушники – це наша історія, це наші традиції. Це красиво.

 
Коментарів до статті: 2 (шт.)
Владислав 28.02.2014 в 13:44
Классная статья, а главное патриотическая! Очень понравилась. Обязательно куплю моей жене.
Катя 26.02.2014 в 21:30
Оригинально! мода и патриотизм) давно засматриваюсь на вышиванки, уже и себе прикупила пару лет назад, но никак не решаюсь одеть.) похожу дома перед зеркалом и..опять в шкаф.. видимо пора доставать)
Написати коментар
Ваше Ім'я:


Ваш коментар:Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Введіть код, вказаний на зображенні: