Бути модним добре чи погано?

Бути модним добре чи погано?

Ванні-Антоніо-ді-Філіпо Хочу почати свій блог зі статті, яка показує моє ставлення до моди в цілому і до моді як соціального явища

Загалом мода – це добре. Це рух уперед, це розвиток, це відкриття чогось нового, незвіданого. Мода - це явище, яке здатне перевернути людські погляди з ніг на голову. Візьмемо приміром хоча б період історії, коли жінка вперше одягла штани – фурор? Не те слово!:)

Але чи замислювалися ви коли-небудь над тим, що є мода насправді?

Словникове тлумачення цього терміна свідчить: «Мода – це тимчасове панування певного стилю». Саме так воно й є. Але вся проблема в тому, що кожна людина має, або, принаймні, має бути свій стиль. Саме свій, а не чийсь, не модний. Тому для мене люди діляться на три категорії: на тих, які диктують моду, на тих, які вивуджують собі з модних тенденцій саме те, що виражає саме їхній стиль, і на кінець на людей, які сліпо дотримуються моди. p>

Звідси виникає питання: "Бути модним – це добре чи погано?" Бути модним і наслідувати моду - це абсолютно різні речі. Згадується фраза Енн Хетеуей з легендарного фільму «Диявол носить Prada»: «Вони витрачають величезну кількість часу і сил на якісь нікчемні, дріб'язкові деталі. І все навіщо? Щоб за кілька днів витратити ще 300 тисяч доларів і перезняти фото, які й так були непогані. Щоб втюхати людям непотрібні речі!». Саме фраза "втюхати людям непотрібні речі" відноситься до третьої категорії - до людей, які сліпо слідують моді. Хочуть бути «модними», «сучасними» і спотикаючись біжать по магазинах розкуповувати речі з нових колекцій, одягаючи все це на себе і виглядаючи досить смішно. Ось якраз цей момент я і називаю «мода як соціальне явище/em». Модно цього сезону довгі спідниці – основна маса «просунутих» дівчат носитимуть саме їх. Побачивши таку картину хочеться кричати «Люди, одумайтесь!!!»

Особисто для мене вислів "бути модним" має на увазі стежити за модою, але не слідувати їй. Саме стежити за модою, бути в курсі модних тенденцій та вміти вибирати з маси модних новинок саме ті речі, які виражають вашу індивідуальність та ваш неповторний стиль. Бути модним – це носити актуальний одяг, але у межах свого власного стилю. Тому бути модним - це добре. Погано - моді слідувати. Знову згадується фраза з фільму «Диявол носить Prada», яку сказав Найджел: «А в кінцевому підсумку, багатомільйонна індустрія моди на що спрямована?, - на красу душі». Тому давайте будемо вчитися одягатися так, щоб висловлювати одягом свій душевний стан, своє «я», свій стиль. Подобаються пишні спідниці 50-х років – не відмовляйте собі в задоволенні носити їх! Або може ви віддаєте перевагу розкльошені штани з 70-х? Одягайтеся так, як вам подобається. Одягайтеся так, як ви відчуваєте, як бачите і як переживаєте.  І тоді будете по-справжньому щасливі, побачивши своє відображення в дзеркалі. Адже там будете саме Ви.

 
Коментарів до статті: 7 (шт.)
Илона 21.09.2013 в 13:20
Классная статья!!! Целиком и полностью поддерживаю автора! Ведь мода для того и существует, чтоб делать людей красивыми, а не смешными!!!
Katya 26.08.2013 в 18:23
Читала статью и сразу перед глазами новая коллекция сумок луи витон, такие клетчатые, как бабульки ходят на базар... серьезно? и это мода? боюсь посмотреть на слепых следователей моды, которые отдадут за подобное "творение" приблизительно 3тыс.долларов... кроме смеха такие люди вызывают только жалость)
Роял-бутик 08.08.2013 в 12:45
Осенняя коллекция уже очень скоро поступит в продажу! Следите за обновлениями в каталоге, а еще лучше подпишитесь на нашу еженедельную рассылку новостей, чтоб быть в курсе всех модных новинок и не упустить свое платье!;)
Marina 08.08.2013 в 12:41
Спасибо за ответ! Жду с нетерпением новых интересных моделей одежды на осень 2013))
Роял-бутик 08.08.2013 в 08:52
Спасибо!:) Марина, в первую очередь нужно понять, в какой одежде Вы чувствуете себя комфортно и уверенней всего, какая одежда отражает Вашу индивидуальность. Если Вы натура романтичная, для Вас идеально подойдут кружева, рюши и оборки! Но если в душе Вы бизнес-леди, то как бы модно в этом сезоне не было носить легкомысленные шифоновые платьица, Вам лучше сделать свой выбор в пользу одежды в деловом стиле. Все просто!
Marina 08.08.2013 в 08:43
Отличный блог! Интересно при выборе моделей одежды в "Роял бутике" на что впервую очередь нужно акцентировать внимание, ведь не всегда то,что модно подходит той или другой покупательнице?
Роял-бутик 27.07.2013 в 22:47
Друзья, делитесь с нами своим взглядом на этот вопрос и своим мнением о статье, для нас это важно!:)
Написати коментар
Ваше Ім'я:


Ваш коментар:Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Введіть код, вказаний на зображенні: