Чорна п'ятниця 2016 – можливість оновити гардероб

Чорна п'ятниця 2016 – чудова можливість оновити гардероб

Зміст статті:
  1. Що таке розпродаж
  2. У чому суть чорної п'ятниці
  3. Чорна п'ятниця 2016 в Україні

Чорна п'ятниця 2016 року оновлюємо гардероб

Любителі шопінгу вже давно відзначили собі червоним цей день у календарі. Багато хто навіть готується до нього заздалегідь, накопичуючи кошти та плануючи зробити великі покупки саме цього дня. Для тих хто не в темі, ми вирішили присвятити цілу статтю та розкрити суть свята Чорна П'ятниця.

Що таке розпродаж

Спочатку розглянемо таке явище, як розпродаж. Через специфічний менталітет українців, практично кожен з нас шукає каверзу в товарах зі знижками. Але поспішаємо відзначити, що ніякої каверзи тут немає - звичайні основи маркетингу.

Продавець просто хоче якнайшвидше продати товар, і на це є дві причини. Перша з них – сезонність: немає сенсу відправляти літню колекцію на склад, де вона пролягає щонайменше півроку, якщо можна продати виріб із мінімальною націнкою, а виручені гроші вкласти у зимову колекцію. Тут виграють дві сторони - продавець, гроші якого не залягли, а пішли в обіг, і покупець, який придбав відмінний товар з величезною знижкою.

Друга причина – ліквідація залишків: погодьтеся, набагато легше продати сукню клієнту, коли є потрібний колір і розмір. Ніхто з нас не любить, коли поклавши око на певну річ вам відповідають «Вашого розміру вже немає». Тому залишкові кольори та розміри з колекції найчастіше продають дешевше, щоб звернути на них увагу покупця і повернути вкладені гроші.

Чорна п'ятниця магазини Україна

У чому суть чорної п'ятниці

У чому суть чорної п'ятниці, запитаєте ви, якщо знижки роблять на абсолютно всі товари?! А суть у тому, що цього дня відзначається рекордна кількість продажів по всьому світу. Каси багатьох американських магазинів, які влаштовують розпродаж цього дня, досягають майже річного обороту!

Знову ж таки, маркетинг – можна купити пару туфель за 1000 грн та продати за 2000 грн, заробивши при цьому 1000 грн. А можна влаштувати розпродаж і за день продати не один, а 10 пар, але вже не по 2000, а по 1500 грн, але заробити при цьому в п'ять разів більше на хорошому обороті. Приклад банальний, але висновок напрошується сам собою: це вигідно обом сторонам – продавцю і покупцю.

Родоначальником таких розпродажів стали США майже два століття тому. А сьогодні це дійство настільки захопило світ, що до нього долучилася не лише Європа, а й країни далекого зарубіжжя. В Америці люди утворюють кілометрові черги в торгові центри, щоб не прогаяти шанс зробити вигідну покупку.

Чорна п'ятниця 2016 Україна

Чорна п'ятниця 2016 в Україні

З недавніх пір свято чорна п'ятниця почали відзначати і магазини України – можливо, поки це ще не так масштабно, як в Америці і не переросло у національне свято, але знайти вигідні пропозиції цілком реально. Особливо це стосується взуття та одягу. Тому якщо ви шукали привід оновити свій гардероб - він вам дуже скоро представиться!

Отже, грандіозне свято розпродажів під назвою «Чорна п'ятниця 2016» Україна відзначатиме 25 листопада. Постарайтеся заздалегідь підготуватися до нього, щоб не прогаяти шанс придбати бажані товари за вигідними цінами, адже його кількість обмежена, а бажаючих його придбати – багато. Особливо це стосується ходових розмірів, популярних кольорів та затребуваних моделей. Але не дивлячись на знижки та ажіотаж, робіть покупки виважено та обдумано – так ви зможете уникнути зайвих проблем з обміном та поверненням товару, не створюючи незручностей ні собі, ні магазинам.

Вдалого шопінгу!

 
Коментарів до статті: 0 (шт.)
Написати коментар
Ваше Ім'я:


Ваш коментар:Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Введіть код, вказаний на зображенні: