Навіщо потрібний капсульний гардероб

Навіщо потрібен капсульний гардероб?

Капсульний гардероб – це певний набір речей, які добре гармонують між собою за стилем, кольором, сезоном та фактурою. Головна особливість у тому, що кожна з його складових може легко замінити чи доповнити іншу. Гардероб такого типу не залежить від вподобаного вами стилю одягу, він може бути складений як у діловому, так і у вінтажному варіанті.

Капсульним гардеробом називають спеціальний набір одягу, що відмінно поєднується між собою. Завдяки ретельному підбору речей, що підходять один до одного, їх дуже легко комбінувати між собою. Одяг капсульного гардеробу виглядає дуже гармонійно, але при цьому не дуже помітно. Багато жінок скаржаться на те, що їм нема чого одягти, хоча шафи ломляться від одягу. Цю проблему вирішить створення капсульного гардеробу. Ви звільните шафу від зайвих речей і навчитеся не купувати їх, керуючись лише імпульсом. Давайте ознайомимося з основами створення капсульного гардеробу.

фото капсульного гардеробу

Насамперед, наведіть порядок у своїй шафі. Більшість жінок гардероб захаращений непотрібними речами, які або вийшли з моди, або стали не по фігурі. Навести лад вам допоможе поділ усіх речей на 3 групи: улюблені речі, одяг для особливих випадків та непотрібні речі. Улюблений одяг, який ідеально підходить вам, можете сміливо залишати у шафі. Одяг, куплений для особливих заходів, але неактуальний на сьогоднішній день, можна скласти окремо від повсякденних речей. А непотрібних речей краще позбутися, щоб не захаращувати гардероб.

Виберіть із вже наявного одягу добре сидячі на вас базові речі: спідниці, штани, шорти, джинси, блузи та ін. Бажано, щоб вони мали лаконічний дизайн та класичний крій – це дозволить підібрати до них більшу кількість відповідних речей. Цей одяг стане основою вашого капсульного гардеробу. Подумайте, якими речами його варто ще доповнити?

Відмовтеся від необдуманих покупок. Купуючи річ, подумайте, чи зможе вона гармонійно поєднуватися хоча б із кількома речами вашого гардеробу? Заздалегідь подумки складіть з нею кілька вдалих луків.

Як створити капсульний гардероб фото

Враховуйте правило "трьох речей", при якому кожну річ слід представляти у трьох варіаціях. Так, з трьома брюками, спідницями, блузами тощо ви зможете скласти набагато більше образів, ніж з однією річчю. Цим же правилом варто скористатися і при покупці взуття. Обігруйте власний образ і стиль за допомогою достатньої кількості речей, що підходять один одному.

У капсульному гардеробі важливе значення мають правильно підібрані аксесуари. Вони не тільки перетворюють образ, а й надають йому особливого шарму та жіночності. Наприклад, скромний піджак темного кольору набуде зовсім іншого вигляду, якщо доповнити його яскравим шарфиком та прикрасами.

Правильно підібравши капсульний гардероб, ви зможете вдало поєднувати між собою невелику кількість речей і виглядати при цьому сучасно та елегантно.

 
Коментарів до статті: 0 (шт.)
Написати коментар
Ваше Ім'я:


Ваш коментар:Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Введіть код, вказаний на зображенні: