Чому сукня не сидить чи як правильно вибрати свій розмір в одязі?

Чому плаття не сидить?

До нас часто надходять дзвінки від дівчат, які хочуть здійснити покупку в нашому інтернет-магазині, але не знають, як правильно вибрати свій розмір одягу або просто не можуть визначитися, який розмір їм підходить. Тому ми вирішили докладніше розповісти про те, як убезпечити себе від невдалих покупок через інтернет, шляхом точного визначення свого розміру.

І так, почнемо з головного, і за пунктами!

1. Як правильно вибрати свій розмір в одязі?<

Звичайно, як існує безліч виробників одягу - так існує і безліч параметрів тих самих розмірів. Але все-таки якась шкала «від» і «до» є, так би мовити, своєрідні межі. Ми зараз говоритимемо про стандартну для європейської зовнішності розмірну сітку. Всі я сподіваюся, розуміють, що азіати, наприклад, нижчі за зростання і стандарти фігури у них зовсім інші. І так, нижче наведено таблицю відповідності розмірів європейських та українських, а також параметри фігури на кожен із них. Дуже важливо розуміти, що не кожен виробник одягу дотримується саме цих параметрів, тому завжди при онлайн-покупках слід звертати увагу на зазначені мірки, оскільки зміни в них можуть бути продиктовані особливостями побудови виробу.

Таблиця розмірів

Ну і природно, запорука успіху в точності визначення свого розміру – у правильно знятих мірках. Тому переходимо до наступного пункту.

Як зняти мірки 2. Як правильно зняти мірки?

Для цього Вам необхідно озброїтись сантиметром. Його ви легко зможете купити у будь-якому магазині швейної фурнітури. Ну і для наочності, звичайно, дивимося ілюстрації! Найважливіші параметри фігури – це звичайно ж обсяги грудей, талії, стегон та зростання. Об'єм грудей вимірюється шляхом накладання сантиметрової стрічки на найточніші точки грудей, а ззаду вона проходить в районі лопаток. При цьому сантиметрова стрічка повинна проходити паралельно до підлоги. Об'єм талії вимірюється у такий же спосіб – строго паралельно підлозі у найвужчому місці талії. Його ви можете визначити, зав'язавши на талії м'який тканинний пояс, він повинен ідеально сидіти саме у найвужчому місці, а не «гуляти» вгору-вниз. Об'єм стегон – сантиметрова стрічка проходить по найвипукліших точках сідниць, природно паралельно підлозі. Завжди дуже важливо звертати увагу на довжину виробу, багато дівчат роблять невдалі покупки, упустивши саме цей нюанс. Ви щасливчик, якщо у вас зростання середнє – приблизно 1,65 метра. Якщо ви значно нижче або вище - можуть виникнути проблеми не тільки з довжиною, але і з посадкою по фігурі. У таких випадках просіть менеджера виміряти висоту виробу до лінії талії – так Ви зможете зрозуміти, чи добре він на Вас сяде. Отже, милі дівчата – як правильно виміряти довжину виробу: початок сантиметрової стрічки має бути біля основи шиї, від плечового шва виробу. Потім стрічка проходить по центру грудей (найопуклішій точці) і прямо до лінії де виріб закінчується, при цьому ви повинні стояти прямо і з гарною поставою. Цю мірку краще не знімати самостійно, нехай Вам хтось допоможе. Але якщо ж у Вас немає такої можливості, то дуже важливо розуміти, що ця мірка знімається в два етапи - стоячи рівно до лінії стегон, а потім, попередньо зафіксувавши сантиметр в цьому місці, вже можна нахилитися і виміряти половину довжини, що залишилася. Важливо – якщо виріб довгий – у підлогу, то довжина обов'язково вимірюється стоячи на підборах (у взутті, яке ви збираєтеся одягати під цю сукню/штани), оптимальна довжина – до середини підбора або трохи нижче.<

Варто також відзначити, що у зв'язку з деякими особливостями фігури Вам можуть стати у нагоді й інші мірки. Якщо, наприклад, у Вас великі груди або повні руки - знадобиться така мірка як глибина пройми. Вона знімається так – під пахву беремо смужку паперу, край якої відводимо до лопаток (строго горизонтально підлоги) і вимірюємо довжину від точки біля основи шиї, від плечового шва виробу, до точки, де починається наша паперова смужка.

Ну ось, з мірками начебто розібралися.

Тепер саме час поговорити про матеріал, з якого вибраний виріб виріб.

3. Враховуємо особливості тканини, з якої виготовлено виріб. За принципом посадки виробу тканини умовно можна розділити на два види – стрейчові (що тягнуться) і не стрейчові. При цьому не варто помилятися – багато видів тканин змінюють свої властивості – на подвір'ї 21 століття, технології виробництва розвиваються з кожним днем. І якщо раніше поняття «трикотаж» було чимось більш-менш зрозумілим, то на сьогоднішній день цього самого трикотажу існує стільки видів, скільки зірок на небі. Ну це все, звичайно, жарти. Насправді просто тканини з однією і тією ж назвою можуть мати зовсім різні характеристики. Ось шифон наприклад може бути стрейчевим, а може й ні, те саме стосується атласів, коттонів та костюмних тканин. Тому в описі виробу завжди варто звертати увагу на особливості саме того матеріалу, з якого виготовлено виріб. У цьому плані і дівчата поділяються на дві категорії – з більш-менш стабільними параметрами (які в залежності від способу життя та пори року змінюються на 1-2 см) та з дуже мінливими обсягами. Звичайно, виходячи з цих даних, і варто вибирати вироби за матеріалом. Добре, коли ти лопаєш усе поспіль і на твоїй фігурі це не відбивається! Тоді ти можеш дозволити купити собі сукню з не стрейчевої тканини і бути впевненою, що зможеш одягнути її через півроку і через рік. Але якщо ти володарка мінливої фігури, твоя доля - вироби зі стрейчових тканин або фасони вільного крою.

 

Коментарів до статті: 0 (шт.)
Написати коментар
Ваше Ім'я:


Ваш коментар:Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Введіть код, вказаний на зображенні: