Чи може сукня бути витвором мистецтва?

Чи може сукня бути витвором мистецтва?
Елі Сааб

Звичайно, у кожного блогера є стаття про людину, якою вона захоплюється. У когось він один, у когось багато. Але в кожного є людина, якою вона захоплюється зовсім по-особливому, з якоюсь блаженною трепетністю. У моєму випадку це Елі Сааб.

І якщо хто-небудь коли-небудь ставив собі запитання:  "А чи може сукня бути витвором мистецтва?", я рішуче і з упевненістю відповім - " Да може. Якщо його створив Елі Сааб." Кожна з його суконь - це справді витвір мистецтва, дивлячись на який просто захоплює дух і всередині все перевертається. Він створює одяг із якоюсь особливою енергетикою, вкладаючи у кожну деталь частинку себе. Він живе цим. Він створений для цього.

Елі Сааб, мабуть, єдиний чоловік, який так тонко відчуває жіночу суть. Його вбрання - це справжнє втілення жіночності, ніжності та водночас пристрасті. Він ідеально відчуває ту тонку грань, де закінчується сексуальність та починається вульгарність. Тому всі його сукні настільки сексуальні та скромні одночасно, наскільки це взагалі можливо поєднати «в одному флаконі». <

З колекції Haute Couture Autumn-Winter 2013-2014

Життя цієї найбільшої людини бере свій початок у Бейруті (Ліван). Будучи ще дитиною, він уже творив вбрання для своїх сестер – у хід йшли і скатертини, і фіранки, одним словом усе, що тішило око маленького Елі. Вже тоді він знав, чим зароблятиме собі на життя і що його покликання – робити жінок гарними.

Він йшов уперед до своєї мрії, не помічаючи перешкод на творчому шляху. Відкривши своє перше ательє у віці 18-ти років, не маючи при цьому спеціальної освіти, та ще й у період громадянської війни, що тривала, – Елі Сааб творив не покладаючи рук, і при цьому досить успішно. У довгі сірі будні, коли на вулицях Бейрута не вщухали бої, під звуки пострілів, юний геній важко працював, вкладаючи все своє кохання та енергію в наряди замовлень місцевих модниць.

Він ніколи не скупився на дорогі тканини та шикарні мереживні полотна, завжди був щедрий, декоруючи свої творіння ручною вишивкою. Слава не змусила на себе довго чекати. Слідом за місцевою елітою клієнтами Сааба стали королева Йорданії (Ранія), принцеса Таїланду (Сіріваннарі Нарітрана) та принцеса Монако (Стефані). Світову популярність йому принесло плаття, яке він створив для Холлі Беррі в 2002 році, тоді вбрання володарки Оскара транслювали по всіх телеканалах світу рекордно довгий час, якого досі не удостоївся жоден інший дизайнер.

Він став першим неіталійським дизайнером, який отримав запрошення до Національної Палати моди Італії.

На сьогоднішній день Елі Сааба має офіси в Парижі, Італії та США, понад 60 магазинів у всьому світі. Штаб-квартира модного будинку Elie Saab знаходиться на батьківщині дизайнера, в Бейруті.

За всю історію моди та серед усіх знаменитих імен він завжди залишиться для мене номером один. Генієм, чиї творіння колекція за колекцією не перестають дивувати, радувати погляд і викликати найтрепетніші почуття, які можуть з'явитися від споглядання такої краси. Еллі Сааб - це майстер зі своїм неповторним, неперевершеним і відточеним стилем. Чоловік, який на стільки розуміє жінок, що здатний зробити їх щасливими однією лише сукнею.

Деталі з колекції Весна-Літо 2014Деталі з колекції Весна-Літо 2014 частина 2

 

Коментарів до статті: 2 (шт.)
Ирина 20.02.2014 в 12:01
Катя, как мы друг друга понимаем) Эли в создании платьев просто "Уровень - Бог" Нереально красиво... Каждый наряд - шедевр, каждое платье - 100% попадание в яблочко!
Катя 20.02.2014 в 11:57
Да,да,да!!! Он не перестает меня удивлять с каждой новой коллекцией! Восхищаюсь! нереальные платья) если у меня будет хоть одно, предела моей радости не будет границ)
Написати коментар
Ваше Ім'я:


Ваш коментар:Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Введіть код, вказаний на зображенні: