Модні літні сукні в підлогу

Модні літні сукні в підлогу

Зміст статті:
  1. Плаття в підлогу завойовують серця
  2. Стилістика та фасони
  3. Як підібрати і з чим носити

Сукні в підлогу завойовують серця

Побачивши весняно-літні колекції 2016 року сумнівів не залишається: саме моделі в підлогу будуть на вістря моди цього літа. Усі провідні бренди від Гуччі до Діора зробили їх основою своїх колекцій. Захоплення гуру моди цілком виправдане: адже такі вбрання не тільки красиві та жіночні, а й практичні. Однією з головних переваг довгих моделей є створення закінченого образу при мінімумі витрат як тимчасових, так і фінансових. Більше не потрібно витрачати годинник на підбір речей, що гармонують один з одним. Досить одягнути довгу сукню до щиколотки і розпустити волосся — і ви виглядатимете як королева.

Минули часи, коли довгі сукні в підлогу асоціювалися якщо не з весіллям, то з випускним вечором: нині стилісти рекомендують носити їх як повсякденний літній одяг. Довга сукня перетворюється на універсальне вбрання, однаково доречне і на дружній вечірці, і в офісі, і це одна з відмінностей від моди колишніх років. Інша відмінність - це надзвичайна різноманітність матеріалів, куди входять: а) гіпюр; б) шифон; в) бавовна; г) льон; д) шовк. Модельєри пропонують довгі сукні для літа практично з будь-яких тканин, але все ж таки найбільш популярні напівпрозорі матерії. А ось принти менш різнопланові: фаворитами сезону однозначно є смужка та квіткові мотиви, всі інші орнаменти відходять на другий план.

Стилістика та фасони

Джерело натхнення літніх колекцій очевидне — це вбрання 1970-х, епохи, коли висока мода підхопила стильні образи руху хіпі, у тому числі й довгу літню сукню в підлогу, яку носили і кінозірки, і бунтарки. Безперечно також вплив етніки, хоча й у переробленому вигляді. Етнічними впливами та образами 1970-х навіяні такі деталі суконь у підлогу, як волани, рюші та волани; неодмінний пояс, іноді контрастний, і пильну увагу до пэчворку. А ось поєднання мережив з іншими матеріалами, багатошаровість, любов до прозорих тканин і багатого декору йдуть із сучасності.

Найбільш популярним є А-силует: літні сукні в підлогу 2016 року здебільшого передбачають акцент на талії та розкльошений низ. Мішковатість здає позиції: актуальні моделі прагнуть підкреслити всі переваги фігури. При цьому довгі фасони не повинні обмежувати свободу рухів: широкий поділ дозволяє не тільки ходити легким швидким кроком, а й бігати. Горловина найчастіше кругла або у вигляді літери "V"; комірці зустрічаються рідко. Особлива увага приділяється рукавам, які можуть бути і звуженими, і розкльошеними, доходити до ліктя або зап'ястя. До речі, літнє плаття в підлогу з рукавами може бути і асиметричним, тобто мати лише один рукав.

Не забула мода і про вбрання для особливих випадків. Для гарячих днів пропонуються більш відкриті моделі без рукавів. Бавовняна або лляна літня сукня з відкритими плечима буде виглядати не тільки на пляжі або набережній, але і в більш формальній обстановці. Для урочистих випадків модельєри не скупляться на декор, особливо на вишивку золотом та сріблом. Втім, літні шифонові сукні в підлогу найчастіше пошиті з тканини з таким гарним орнаментом, що для створення урочистого образу достатньо буде одягнути яскраві масивні прикраси.

Як підібрати і з чим носити

Стилісти рекомендують довгі сукні в підлогу не тільки юним: вони підходять жінкам практично різного віку. Навіть низьке зростання, що традиційно вважається перешкодою для максі, не перешкода: у цьому випадку допоможуть прямий силует без пояса та вертикальні смужки. Жінкам із фігурою типу «яблуко» слід відмовитися від А-силуету на користь багатошарових моделей, здатних вдало замаскувати животик. А ось володаркам фігур-«груш» довгі сукні А-силуету з дуже широким низом буквально показані, оскільки ідеально маскують широкі стегна. Виріз у вигляді літери «V» візуально подовжить коротку шию, тоді як до довгої, лебединою приверне увагу фасон, що оголює плечі.

Як мовилося раніше, фасони на підлогу не вимагають особливих доповнень, вони самодостатні. Взуття та аксесуари слід підбирати, виходячи зі стилю, матеріалу та призначення. Багато модельєрів пропонують носити довгі сукні в підлогу з балетками та сандалями, а вечірній варіант — із позолоченими черевичками. З прикрас доречні сережки, браслети, а ось намисто, намисто і кулони найчастіше справляють враження надмірності. Зате великі сумки, особливо з джинси або оббивної тканини з ретро-платтями, будуть цілком доречними.

 
Коментарів до статті: 0 (шт.)
Написати коментар
Ваше Ім'я:


Ваш коментар:Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Введіть код, вказаний на зображенні: